Impralemn service

Impralemn service

RO    HU    EN
 
Impralemn Service - Gheorgheni
Impralemn
          Service
 

SERVICII DE IMPREGNARE

Impralemn Service SRL utilizează o autoclavă de 1,8m x 13m folosind soluția de impregnare Tanalith® E furnizat de Lonza Wood ProtectionProdusul cu formulă unică pe bază de cupru şi biocizi organici, Tanalith® E este aplicat printr-un proces industrial controlat de înaltă presiune şi oferă lemnului tratat o culoare iniţială de verde pal natural care se potriveşte în orice mediu exterior.
Conservantul pentru lemn Tanalith® E are peste 20 de ani de performanţă dovedită la nivel mondial în protecţia lemnului împotriva putregaiului şi a atacurilor insectelor, în aplicaţii cu sau fără contact cu solul.
Detalii tehnice privind utilizarea conservantului Tanalith® E şi a lemnului tratat cu Tanalith® E sunt disponibile în Centru de informare.TRATATREA LEMNULUI ÎN VID-PRESIUNE

Mai mult decât un lemn tratat...
• Ideal pentru garduri, terase, lemn lemn pentru locuri de petrecere a timpului liber, locuri de joacă şi aplicații în construcții.
• Conceput pentru utilizarea în situații externe și interne, pentru utilizări fără și în contact cu solul, chiar și pentru aplicații în contact cu apă dulce.
• Protecție de lungă durată împotriva atacurilor ciupercilor, putregaiului și insectelor.
• Asiguraţi-vă că utilizaţi doar produsul autentic – lemn impregnat cu Tanalith® E.


Procesul de tratare a lemnului:

Lemnul tratat cu conservantul Tanalith® E se impregnează în condiţii controlate prin tehnologia de vid-presiune într-un sistem închis numit autoclavă.

Lemnul se introduce în autoclavă. Se procedează la vidarea iniţială, se evacuează aerul din celulele lemnului. 
Se menţine vidul.
Se inundă autoclava cu conservant Tanalith® E in condiţii de vid. Se aplică presiune hidraulică care obligă conservantul să pătrundă adânc în stuctura lemnunui. Vidarea finală prin care se extrage excendentul de soluţie şi se pompează înapoi în recipientul de stocare. Presiunea scăzută din interiorul lemnului absoarbe soluţia de la suprafaţa acestuia când este scos la aer. 
Lemnul impregnat se lasă la uscat.TRATAREA LEMNULUI SUB PRESIUNE CU COLORANT INCORPORAT

Tanatone® este un colorant pentru conservantul Tanalith® E conceput in scopul de a da tenta maro lemnului tratat.
• Este disponibil in diferite nuante de maro.
• Nu tot lemnul tratat cu conservanti este la fel – asiguraţi-vă că utilizaţi doar produsul autentic – lemn impregnat cu Tanatone®.
• Lemnul tratat cu Tanatone® a fost impregnat cu conservantul Tanalith® E în condiţii controlate prin tehnologia de vid-presiune într-un sistem închis numit autoclavă.

Lemnul se introduce în autoclavă. Se procedează la vidarea iniţială, se evacuează aerul din celulele lemnului. 
Se menţine vidul.
Se inundă autoclava în condiţii de vid cu conservant TANALITH® E având colorant TANATONE® încorporat. Se aplică presiune hidraulică care obligă conservantul să pătrundă adânc în stuctura lemnunui. Vidarea finală prin care se extrage excendentul de soluţie şi se pompează înapoi în recipientul de stocare. Presiunea scăzută din interiorul lemnului absoarbe soluţia de la suprafaţa acestuia când este scos la aer. 
Lemnul impregnat se lasă la uscat.

 

Pentru a se asigura că poate îndeplini cerinţele dumneavoastră, Impralemn Service are nevoie de următoarele informaţii:

  1. Tipul de lemn, de exemplu, molid /pin, dimensiunile acestuia, dacă este doar trecută prin ferăstrău sau este rindeluită, dacă este cherestea verde sau zvântată/ uscată.
  2. Clasa de utilizare, adică pentru ceea ce lemnul va fi folosit - a se vedea tabelul de mai jos. Cu cât nivelul de protecţie cerut este mai ridicat, cu atât este mai mare numărul clasei de utilizare.

 

REZUMAT CLASE DE UTILIZARE (UC)
UC 1 — Interior, uscat – de exemplu: grinzi dintre etaje, grinzi de podea;
UC 2 — Interior, risc la umiditate – de exemplu: șipci de acoperiș;
UC 3.1 — Exterior, acoperit cu vopsea/lazură, deasupra solului – de exemplu: cercevea;
UC 3.2 — Exterior, neacoperit cu vopsea/lazură, deasupra solului – de exemplu: zăbrea, ramă de gard;
UC 4 — Contact direct cu solul sau apă dulce – de exemplu: stâlpi de gard, utilităţi;
UC 5 — Uz marin – de exemplu: piloni marini;

Pentru mai multe informații despre tehnologie, clase de utilizare și prețuri, vă rugăm să ne contactați.


Aspect, culoare și durabilitate
Lemnul tratat sub presiune cu Tanalith® E are caracteristici excelente de durabilitate a culorii. Lemnul tratat are o culoare iniţială de verde pal natural. În situații de utilizare externă aceasta trece încet la o culoare maron cald de miere şi, în final, într-un gri argintiu natural. Teste independente au confirmat proprietățile excepționale de culoare a lemnului tratat sub presiune cu Tanalith® E în comparație cu produsele alternative. Vă rugăm să rețineți: lemnul este un produs variabil. Ocazional, cheresteaua care conţine niveluri ridicate de răşină, poate da o coloraţie albastră la punctul de tratament, dar aceasta dispare rapid odată expus la intemperii.


Întreținere
Lemnul tratat sub presiune cu Tanalith® E nu trebuie să fie vopsit sau colorat pentru a menţine proprietăţile de conservare. Cu toate acestea, în cazul în care este necesară o altă culoare, se pot folosi orice vopsea/lazură decorativă, la fel și produse de hidrofugare folosite prin pensulare.

Utilizări finale ale cherestelei tratate şi studii de caz

Terase
 
Împrejmuiri
 
Construcţii
 
Produse de ignifugare
 
Locuri de joacă
 
Agricultură
 
Placare
 
Grădină
 
Ambalaje
 
Stâlpi
 
 
 
     
 
Acasă Despre noi Servicii Produse Referinţe Contact Politica de confidentialitate Politica cookie
Impralem Service - Gheorgeni
Copyright © 2015-2022 - Impralemn Service

 
.